Charlottes Dagbok

tisdag, januari 23, 2007

Jaha jag glömde bort att lägga in middagen igår så den kommer här!

Middagen blev jättemumis och efter den blev de en promenad vid vattnet och snön knarra, 30 min gång...


Kryddiga köttfärrsbiffar med Ratatouille:
Ingredienser:
Till 1 person behöver du:

250 g köttfärs
2 vitlöksklyftor grovmalen svartpeppar
4-6 droppar tabasco

Så här gör du:
1.Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem i köttfärsen. Blanda färsen noga med peppar och några stänkt tabasco.

2. Dela köttfärsen i två delar och rulla dem till två bollar. Platta till bollarna till två centimetertjocka biffar. Grilla biffarna 3-4 minuter per sida i grillpanna eller stek i teflonpanna.


Ratatouille:
Till 4 personer behöver du:
1 msk olivolja
1 liten gul lök

1 börk majs
2 vitlöksklyftor
1 röd eller gul paprika 1 grön paprika
4-5 tomater
1 msk provensalsk kryddblandning salt och malen vitpeppar
*jag hade även i krossade tomater och tabasco*


Så här gör du:
1.Hetta upp oljan på medelstark värme i en kastrull. Sänk temperaturen något. Lägg i löken och fräs den tills att den blir genomskinlig. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ett par minuter. 2.Skiva och tillsätt squashen och tärna paprikan. Koka under omrörning i ca 5-6 minuter. Lägg i tomaterna och kryddorna. Låt blandningen småkoka i ytterligare 5 minuter under omrörning. 3.Sänk värmen till lägsta temperatur och sätt på locket på kastrullen. Låt ratatouillen koka i 30 minuter och rör om då och då.


Prova den! MUMS...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida