Charlottes Dagbok

onsdag, oktober 18, 2006

Inredningskursen är i 3 steg... Här kommer det som står på deras hemsida om det första steget!


Inredningslinjen 1
Är du intresserad av rum, möblering, ljus och färgsättning? Här får du en grundläggande orientering i inredningsarkitektur. Du får utveckla din skapandeförmåga genom att arbeta med praktiska uppgifter i rumsgestaltning, färg och form. Du får även massor med inspiration och idéer för din egen boendemiljö.

Vill du arbeta fram funktionella och estetiskt tilltalande lösningar för ett hem? Inredningslinjen går på halvtid och löper över 1 till 3 terminer. Varje termin kan väljas fristående. På Inredningslinjen 1 får du en grundläggande orientering i heminredning och dess olika arbetsredskap. Inredningslinjen 2 och 3 är fördjupningsutbildningar med olika inriktningar.

För vem?
Inredningslinjen 1 är en grundutbildning som vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med rum, form och färg. Linjen är en bra grund om du vill fortsätta att utbilda dig inom inredning och design. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Utbildningsmål
* att ge dig en grundläggande orientering i heminredning
* att ge dig grundkunskaper om inredningsarbetet, olika skissmetoder och redskap
* att stimulera din kreativitet så att du kan arbeta fram lösningar för ditt eget hem
* att ge dig en inblick i arkitektur- och möbelhistoria


Färg och form
Här får du översätta en ritning till en tredimensionell skiss av ett rum. Du lär dig se det tomma rummet – känna på proportioner och se volym, ljus och färg.

Arkitektur och möbelhistoria
Vad utmärker en stil som rokoko? Hur ser en gustaviansk stol ut? Här studerar vi svensk byggnadstradition och möbelhistoria fram till modern arkitektur och samtida design. Vi lyssnar till föreläsningar, gör studiebesök och tittar på olika bruksföremål genom tiderna.

Ljus och mörker
Hur kan vi påverka dagsljuset och hur kan man förändra rummet genom olika belysningar? Vi tittar närmare på fönstret, armaturen och ljuskällan.

Färgsättning
Hur uppträder färg? Hur påverkar en färg en annan? Här tittar vi närmare på de faktorer som tillsammans bidrar till en färgupplevelse, t ex material, struktur, volym och proportioner.

Möbler och armaturer
Hur skapar man ett funktionellt hem? Vi tittar på ergonomiska aspekter, måttförhållanden mellan personer och inredning, sambandet mellan rum, funktion och inredning samt placering av armaturer.

Skissmetodik
Här får du lära dig tillverka skalenliga modeller. Du får även lära dig att visualisera dina idéer och förmedla det outtalade genom bilder, ritningar och modeller.

Materiallära
Vi går igenom färgers egenskaper och gör färgövningar. Vi tittar även närmare på textiliers egenskaper och användningsområden samt diskuterar golv, tak, kakel, tapeter och andra ytskikt.

Undervisningsform
Utbildningen är uppbyggd kring praktiska övningar med gemensamma genomgångar där vi diskuterar våra arbeten. Terminen innehåller även teoretiska pass där vi fördjupar våra nya kunskaper. Vi gör även studiebesök i såväl historiska som högaktuella miljöer.

Tycker i alla fall det verkar vara en bra utbildning!!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida